وب‌سایت پی وی برق

انعقاد قراردادهای دوجانبه خرید و فروش برق

انعقاد قراردادهای دوجانبه خرید و فروش برق

پی وی برق،

جستجو در مطالب سایت

پیوندهای مفید

تبلیغات

«چشم‌انداز تولید برق از باد» از نگاه مدیرعامل شرکت «تولید نیروی برق سبز بینالود»

در گفتگوی روزنامه دنیای اقتصاد با مدیر‌عامل نیروگاه بادی بینالود جناب آقای مهندس امیر طالبی طرقبه در تاریخ 20 شهریور 1401 به نیاز دنیا به انرژی‌های تجدیدپذیر و کمک شایان این صنعت به چرخه اقتصاد پرداخته شد. همچنین مشکلات و چالش‌های پیش رو در مسیر پیاده‌سازی این مهم مورد بررسی قرار گرفت.

در قسمتی از این گفتگو می‌خوانیم:

مسائل زیست محیطی و پیامدهای جبران‌‌ناپذیر ناشی از سوخت‌‌‌‌های فسیلی از دیگر ضرورت‌‌های توجه به انرژی‌‌های پاک و تجدیدپذیر است. همچنین از نظر اقتصادی نیز با توجه به این که قیمت جهانی انرژی رو به افزایش است، ما نیز می‌توانیم با حفظ منابع انرژی و صادرات حامل‌‌هایی مانند گاز، درآمدهای ارزی را افزایش داده و بخشی از انرژی موردنیاز را از تجدید‌‌پذیرها تامین کنیم.

رویکرد جهانی به سمت افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر است

البته این به معنای تعطیلی و بی‌‌توجهی به نیروگاه‌‌های حرارتی نیست؛ رویکردهای جهانی اگر چه به سمت افزایش ظرفیت نیروگاه‌‌های تجدیدپذیر و استفاده از انرژی‌‌های نو است، اما نیروگاه‌‌های حرارتی هم به‌‌عنوان بار پایه در حال گسترش و توسعه هستند و از فناوری تجدیدپذیرها به‌‌عنوان تولید ذخیره استفاده می‌کنند، چرا که یکی از چالش‌های تجدیدپذیرها وابستگی آن‌ها به شرایط آب و هوایی بوده و با توجه به دگرگونی‌‌های اکوسیستمی در تمام دنیا می‌تواند به قابلیت اطمینان و امنیت انرژی آسیب وارد کند.

در حقیقت امنیت دائمی نیروگاه‌‌های حرارتی در بخش تجدیدپذیر وجود ندارد. با تمام این اوصاف مشکلی که در حال حاضر وجود دارد. این است که در سبد انرژی کشور سهم تجدیدپذیرها کمتر از یک‌درصد بوده در حالی که بر اساس برنامه‌ ششم توسعه باید سهم تجدیدپذیرها به ۵‌درصد برسد. بنابراین به جرات می‌توان گفت که در حال حاضر در بخش انرژی تجدیدپذیر از برنامه توسعه عقب هستیم.

نکته دیگر این که دالان بادی بینالود که از سبزوار شروع می‌شود و تا تربت‌‌حیدریه ادامه دارد.

افزایش ظرفیت تولید برق از دالان بادی بینالود

این دالان بادی دارای یک کلاس بادی مناسب بوده که پتانسیل نصب‌هزار مگاوات توربین بادی برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور در آن وجود دارد. از طرفی نبود بادهای سرکش و یکنواخت جهت وزش و سرعت باد باعث افزایش تولید نیروگاه و کاهش استهلاک ناسل و گیربکس می‌شود. از طرف دیگر منطقه دارای گرد و غبار و توفان‌‌های کمی است که به سالم ماندن تجهیزات توربین نیز کمک می‌کند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *